Google+
  Rygsmerter
Tennisalbue
  Achillessene
  Gigt
  Musearm
  Forstuvning
  Lændesmerter
  Hovedpine
  Golfalbue
  Ergonomi?
  Skuldersmerter
  Slidgigt
  Migræne
  Leddegigt
 En sundere krop

Hvad er laserterapi

Laserterapi, eller "fotobiomodulation", er brugen af specifikke bølgelængder af lys (synligt rødt lys eller nær-infrarødt lys) til at skabe terapeutiske effekter. Disse effekter omfatter hurtigere sårheling, smertelindring, forbedret blodcirkulation og formindsket hævelse. Laserterapi har været brugt i Europa af fysioterapeuter, veterinærer, læger og sygeplejerpersonale så langt tilbage som i 70'erne. I nyere tid er behandlings formen, med stor succes, taget i brug af kiropraktorer verden over.

Under laserterapi påvirker det infrarøde laserlys kroppens væv på celleniveau. Cellestofskiftet øges, og dermed forbedres transport af næringsstoffer gennem cellemembranen. Dette igangsætter en øget produktion af cellulær energi (ATP), der fører til en række af positive virkninger, der øger cellernes og derved vævets sundhed.

Vores fantastiske celler

Alle kroppens celler er programmerede til at

  1. reparere enhver skade på vævet - akut eller kronisk
  2. bekæmpe alle fremmedlegemer - bakterier, vira, svamp
  3. bringe vævet tilbage til dets oprindelige, sunde tilstand

Disse processer kræver energi, og derfor tager helingen af en akut skade den tid den tager. Laserlyset tilfører energi til cellerne og derved accelereres den naturlige helingsproces ved en akut skade fra uger til dage. Desuden bliver helingen meget mere komplet. Når helingen af eksempelvis sår foregår hurtigt og uden komplikationer, er der meget mindre risiko for arvævdannelse, og det er denne proces laserlyset støtter ved at tilføre energi til cellerne.

Effekten af laserterapi kan forekomme overraskende, men det er vigtigt at understrege, at det er kroppens eget reparationssystem - i form af vores celler - der udfører arbejdet. Laseren giver blot ekstra energi til processen, så den går langt hurtigere.

Videoen viser hvordan laserterapi fungerer. 

 

 


Copyright © 2015. All Rights Reserved.